Enzymy

Żródła:
– Campbell N. „Biologia”, wyd. Rebis, Poznań 2012
– Ville C. i in., „Biologia”, Multico, 2012
– „Biologia na czasie cz.1,2,3 – zakres rozszerzony” – podręcznik, wyd. Nowa Era
– Albserts B., „Podstawy biologii komórki”, wyd. PWN
– Scholaris.pl – materiały multimedialne
– Czubaj A., „Biologia”, PWRiL, Warszawa 1992
– „Biologia cz.1,2,3,4,5 – zakres rozszerzony” – podrecznik, wyd. PWN
– „Biologia cz.1,2,3 – zakres rozszerzony”, wyd. Operon

ikona_eksperyment_www

DOŚWIADCZENIE – film

Wpływ pH na aktywność katalazy z bulwy ziemniaka

(kliknij w obrazek z lewej)

 


ikona_eksperyment_www

DOŚWIADCZENIE – film

Wpływ temperatury na aktywność enzymów

(kliknij w obrazek z lewej)

 


ikona_eksperyment_www

DOŚWIADCZENIE

Badanie aktywności proteinazy z soku ananasa

(kliknij w obrazek z lewej)

 


ikona_eksperyment_www

DOŚWIADCZENIE

Wpływ temperatury na aktywność katalazy w bulwach ziemniaka

(kliknij w obrazek z lewej)

 


 

 

 

Podziel się wiedzą biologiczną ...Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page